Stichting Opo Kondreman nodigt u allen uit om op 26 juni de dag van Elieser te herdenken. In verband met de viering van 150 jaar afschaffing slavernij heeft de herdenkingsbijeenkomst dit jaar een bijzonder tintje.

26 juni is door de vereniging Opo Kondreman uitgeroepen tot de dag van Elieser.
Elieser is een tot slaaf gemaakte Afrikaan die die in Nederland woonde en overleed en die we bij naam kennen. Wat Elieser ook bijzonder maakt, is dat hij begraven ligt op de joodse begraafplaats Beth Haïm in Ouderkerk a/d Amstel. Een plek waar alleen personen die joods bij geboorte zijn, begraven worden.

Op woensdag 26 juni brengen wij een ode aan Elieser. Met vier rondvaartboten van de Blue Boat Company vertrekken wij vanaf 10.00u vanuit de Heinekensteiger aan de Stadshouderskade naar Ouderkerk a/d Amstel. Op de begraafplaats vinden er ceremonieën plaats. Bij het pleintje wordt de straatnaambord Elieser onthuld en in de ontvangstkamer vindt een warm ontvangst plaats.

Voor aanmelding: Wil je dit stukje geschiedenis zelf meemaken, mail nu naar info@hotshotevents.nl (06.44112707) en geef je op tot 18 juni a.s. Toegang gratis. Dresscode: zoveel mogelijk traditioneel.