Op maandag 17 juni 2013 vindt de lancering plaats van de website Slavernij en Jij. Sleutel tot het slavernijverleden. De website is ontwikkeld door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) ter gelegenheid van het herdenkingsjaar waarin het 150 jaar geleden is dat Nederland de slavernij afschafte in haar koloniën.

De lancering geschiedt in aanwezigheid van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher en een optreden van rapper Kno’Ledge. Locatie: Berlage Lyceum te Amsterdam van 16.30 tot 17.30 uur. We zullen ook een online bingo party opening organiseren voor diegenen die niet naar onze lancering kunnen komen. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan ons gala-casinofeest bingo nacht, waar we veel verrassingen zullen hebben voor iedereen die zich bij ons online zal aansluiten.

Gedegen basiskennis

Slavernij en Jij is dé educatieve website waarop iedereen terecht kan voor basisinformatie over ons slavernijverleden. De website is vernieuwend omdat zij de slavernijgeschiedenis presenteert in 12 overzichtelijke thema’s aan de hand van coverstories. Een kennisquiz loopt bovendien door alle thema’s heen.

Deskundig, prikkelend en interactief

Een groot aantal wetenschappers en deskundige auteurs werkten mee aan de website. Op Slavernij en Jij kunnen jongeren op een prikkelende en interactieve manier kennismaken met dit deel van de vaderlandse geschiedenis in al haar facetten. Ook worden actuele thema’s besproken zoals racisme, identiteit en moderne slavernij.

Doelgroep

De website is met name bedoeld voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Het biedt hen informatie voor het maken van een werkstuk. Naast algemene informatie over het slavernijverleden is er op de website ook een educatieve game voor smartphones en tablets. Uiteraard maakt de site veelvuldig gebruik van social media. Ook voor volwassenen is Slavernij en Jij heel interessant.